Despre noi

Despre Editura Karuna

Editura Karuna

Apărută din dorința de a depăși media calitativă de pe piața de carte din România, editura Karuna Cluj-Napoca a făcut pași importanți în demersul său, astfel încât acum, la peste zece ani, numără circa opt mii de titluri.

Înainte de `89, a scrie o carte era un eveniment ce putea schimba radical viața unui om.

După, condițiile social-politice și economice au permis tot mai multor români să încerce gustul afirmării pe piața literară.

Având, însă, trecutul în spate, majoritatea editurilor și-au permis, până nu demult, să ofere cărți tipărite pe hârtie de proastă calitate și cu coperți realizate din două mișcări. De aceea, am venit înaintea autorilor de carte cu altă ofertă tipografică și, cred eu, beneficiarii editurii Karuna Cluj-Napoca se pot lăuda cu cărți tipărite digital într-un timp foarte scurt, de cea mai bună calitate care, într-adevăr, pot fi lăsate moștenire”, declară directorul general Tiberiu Irimia. Nevoia de a publica o carte, dorința de a scoate la lumină însemnări mai vechi sau mai noi sunt premisele pentru care tot mai mulți români scot din sertare manuscrisele care mai apoi devin cărți, iar cărțile vorbesc.

“Piața consumatorilor de produse tipografice a devenit în ultimii ani extrem de vastă, astfel încât tot mai mulți clienți caută să se individualizeze  în manieră proprie pentru a fi mai ușor primiți și regăsiți.

Clientela este vastă și cuprinde instituții publice locale sau naționale, societăți comerciale, persoane fizice. Datorită faptului că editura Karuna are tipografie digitală proprie, termenul de comandă, cât și prețurile, sunt flexibile, astfel că și cererea este pe măsură.  Selecția manuscriselor, însă, este foarte riguroasă, bazată pe opinia avizată a lectorilor editurii noastre, atât pentru poezie cât și pentru proză.

La cărțile științifice avem referenți de specialitate cu o vastă experiență în cercetare și/sau la catedră. De asemenea, garantăm pentru calitatea editării, corectura textului conform normelor academice, realizării coperților de către designerii editurii, hârtiei utilizate și tiparului”, subliniază Tiberiu Irimia.